Zwevegemnaar Cedric Nolf stopt als verspringer

Zwevegmnaar Cedric Nolf stopt met verspringen. © BELGA
Redactie KW

De 28-jarige atleet uit Zwevegem behaalde in die discipline zowel indoor als outdoor heel wat puike resultaten.

Cedric Nolf heeft een rijk gevuld palmares met maar liefst zeventien medailles op nationale kampioenschappen. Zo was hij vorig jaar met een sprong van 7m66 eerste bij de mannen op de AG Urban Memorial Van Damme in Antwerpen.

In een interview met Atletieknieuws laat hij weten dat hij met het verspringen stopt. “Mijn eerste competitiewedstrijd was in Nantes, midden januari. Van dan ging het bergaf en ik kwam, ook tijdens mijn wedstrijden, in een neerwaartse spiraal terecht”, zucht Nolf. Tijdens zijn laatste competitie, het BK studenten, merkt hij dat de drive weg was. “Alleen op professioneel niveau zou het nog mogelijk zijn om mijn grenzen te verleggen, maar met acht meter kan je tegenwoordig nog niet aan de slag. Ik zie mij niet tot de wereldtop behoren. Ik heb mijn leeftijd niet meer mee.”

De atleet kan alvast tevreden op zijn carrière terugblikken. “Dat en het feit dat er nieuw talent klaarstaat, vereenvoudigt mijn keuze om te stoppen. Ik wil mij, zonder echt een ambitie, nog wat amuseren in het speerwerpen en als coach wil ik mijn grenzen nog wat verleggen”, aldus Nolf op Atletieknieuws.

(ACR – foto BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier