Zwevegemnaar Cedric Nolf komt één centimeter te kort voor finale verspringen op EK in Praag

© BELGA
Redactie KW

Verspringer Cedric Nolf is er donderdag op het EK atletiek indoor in de Tsjechische hoofdstad Praag net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. “Ik kom één centimeter tekort en dat is zuur”, verklaarde hij na de kwalificaties.

De 25-jarige Nolf lukte bij zijn eerste sprong 7m78, gevolgd door twee nulsprongen. Daarmee eindigde de Zwevegemnaar als negende op 24 deelnemers, enkel de eerste acht (of zij die minstens 8m00 lieten optekenen) mochten naar de finale van vrijdag. “Bij mijn twee ongeldige pogingen sprong ik toch een stuk verder dan 7m78”, verklaarde de voormalige meerkamper, die op het BK nog 7m91 (PR) ver sprong. “Ik toon dus dat ik wel constant een hoog niveau kan halen. Het is zuur dat ik dat niveau niet kan tonen in de finale. Maar goed, het is mijn eerste EK als verspringer. Het was onverwacht dat ik hier mocht deelnemen, wat al voor een enorme ontlading heeft gezorgd. Zo kan ik dit toch wel wat relativeren. Mijn prestatie geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

“Het verwonderde me wel dat zo veel toppers, zoals de Fransman Kafétien Gomis, het lieten afweten. Ik had verwacht dat ik bij de laatste poging nog enkele plaatsen zou zakken, maar uiteindelijk werd het zeer nipt.”

De rechtstreekse kwalificatie-afstand van 8 meter rond werd donderdag door geen enkele atleet gehaald. “Ik zou niet zeggen dat de baan er slecht bijlag. Ze veerde wel behoorlijk, waardoor je op een iets andere manier moest aanlopen. Maar voor mij was dat zeker geen probleem.”

(Belga)