Zwemster Justine Cobbaert presteert sterk op Flanders Speedo Cup

Zwemster Justine Cobbaert (15) uit Lo presteerde sterk op de Flanders Speedo Cup in Antwerpen. Ze zwom 6 wedstrijden en haalde 4 keer de B-finale.

Door de massa buitenlandse deelnemers konden alleen de Belgische toppers zich plaatsen voor de A-finales. De B-finale werden gereserveerd voor de 8 beste Belgische zwemmers na de top 8. Justine wist zich te plaatsen voor 4 van deze B-finales.

Op de 200 meter rug eindigde ze zevende, op de 50 meter rug vijfde en op de 200 meter wissel zesde, telkens met een persoonlijke besttijd. Op de 50 meter vrij eindigde ze achtste. Deze wedstrijden waren open wedstrijden, zonder klassement per leeftijd.

Vorige week woensdag nam Justine deel aan het provinciaal schoolsportkampioenschap zwemmen in Brugge. Daar won ze de 50 meter vrije slag in een persoonlijke besttijd.