Zwemloop in en rond Brugse Sint-Pietersplas

Winnaar Tycho Van Gerwen (midden) met naast zich Tim Vandaele en Jeroen Meul. © ACR
Redactie KW

In Brugge had zondag voor de vierde keer, in een organisatie van triatlonclub Lostriamigos, op en rond het domein ‘Aan de plas’, beter bekend als de Sint-Pietersplas, een zwemloop plaats. In de namiddag was er ook een estafettetriatlon. Dit gekoppelde evenement heeft als hoofdbedoeling de triatlonsport voor iedereen toegankelijk te maken.

Ongeveer honderd atleten namen aan de zwemloop deel. Zowel bij de jongeren tussen acht en twaalf jaar, de junioren of zestienjarigen als aan de open wedstrijd voor dames en heren volwassenen. In deze laatste categorie moesten de deelnemers een lus van 1 km zwemmen en daarna rond de plas vijf ronden van 2 km lopen. Opmerkelijk was dat de watertemperatuur met 18 graden warmer was dan de buitentemperatuur. Opvallend: onder de deelnemers ook olympisch zwemmer Jasper Aerents (BZK).

Tycho Van Gerwen van McCann Triatlonclub Brugge kwam als vierde uit het water, maar in de eerste ronde van het lopen nam hij de koppositie over en gaf die niet meer af. “Het was een zeer zwaar parcours, moeilijk om op tempo te komen. Ik neem straks nog aan de triatlon deel. Dit is een mooie afsluiter van het seizoen”, vindt de winnaar. Tim Vandaele werd tweede, Jeroen Meul derde.

De wedstrijd bij de dames werd met een zeer ruime voorsprong gewonnen door de Oostendse Heidi Hertveldt die eerder in juni ook al de zwemloop tijdens de Brugse triatlon won. “Ik probeer telkens binnen het uur binnen te zijn. Het lopen was wel zwaarder dan verwacht, volledig in het gras en zeer drassig. Ik verkies eerder het lopen op straat.”

De Brugse Axelle Roosebrouck werd tweede, Charlotte De Pauw uit Zonnebeke derde.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier