Zwemclub Interbad Brugge wint een pak medailles

ZIB viel op het BK in de prijzen, met v.l.n.r.: Mona Verburgh, Ellen D'hoore, Ward Denolf, Indra Dereepere, Ella Verburgh, trainer Marco D'hoore, Jasper Masyn, Tiebert Dumon en Lotte Minnebo.
Redactie KW

Onlangs had in Doornik binnen FROS het nationaal kampioenschap lange afstand plaats. Zwemclub Interbad Brugge nam met een negental leden deel en behaalde verrassend twaalf medailles. “Onze delegatie was kleiner dan vorig jaar, maar de prestaties waren wel beter”, weet trainer en bestuurslid Marco D’hoore.

De meer professionelere zwemmers kiezen voor de Vlaamse Liga. ZIB is binnen de Federatie Recreatie en Omnisport (FROS) actief, een overkoepelende Sportstructuur voor sportclubs die onder andere ook instaat voor de coördinatie van competitieve en recreatieve zwem- en watersportevenementen. De top bij de amateurs neemt hieraan deel. “We proberen elke keer aan het Belgisch kampioenschap mee te doen. Die langere afstanden zijn misschien minder aantrekkelijk, maar het is de basisconditie die in iedere sport telt. We opteren daarom om zoveel mogelijk leden voor die langere afstand te trainen”, weet de trainer.

Bij de benjamins zorgde Lotte Minnebo voor goud op de 800 meter vrije slag. In de categorie cadetten 800 meter vrije slag was er goud voor Indra Dereepere en brons voor Ella Verburgh. Haar zus Mona (miniemen) behaalde zilver op de 800 meter vrije slag. Indra Dereepere won ook het algemeen klassement bij de dames. Bij de heren was er een eerste plaats voor Jasper Masyn bij de benjamins 800 meter vrije slag. Ward Denolf (pupillen) op de 800 meter vrije slag en Tiebert Dumon (dolfijntjes) op de 400 meter vrije slag legden beslag op de derde plaats. Er was ook nog de 4×200 meter vrije slag met Ella, Mona, Indra en Ellen D’hoore. “Vorig jaar grepen ze net naast het goud, ditmaal behaalden ze met een straatlengte de eerste plaats, waarvoor dank aan de trainers die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt.”

Zwemclub Interbad Brugge definieert zich als een familiale club. “Iedereen kan bij ons in het zwembad in Sint-Kruis terecht. Actueel zitten we met 150 aan een ledenstop, maar zowel recreatieve als competitieve zwemmers kunnen bij ons terecht”, benadrukt Marco D’hoore. “Onze 37 competitiezwemmers hebben recht op drie trainingen per week, de recreanten op twee. Van die 37 behoren er zelfs tien tot de kern van betere zwemmer in ons land.”

ZIB organiseert dit weekend in het Interbad de eerste wedstrijd van de provinciale leeftijdskampioenschappen. “De beste van ons land op amateurniveau nemen het dan in maart tijdens de finales in Tienen tegen elkaar op.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier