Zwemclub Gold Swimming en triatlonteam No Limit samen door het leven

Voorzitters Martijn Balcaen en Johan Vanwontergem met tussen hen de peter van het project, topzwemmer Emmanuel Vanluchene, die mikt op het komende EK. © GJZ
Redactie KW

Woensdagavond had de spreekwoordelijke verloving plaats tussen No Limit Team en Gold Swimming Team. Bedoeling van de samenwerking tussen beide clubs is op termijn uit te groeien tot een sterk merk met dito atleten en prestaties.

“Beide clubs waren al een tijd naar elkaar aan het toegroeien”, legt clubmanager Stefaan Depaepe uit. “No Limit Team profileerde zich al als een multisportclub en we startten ook een multimoveproject op bij de jeugd waar zowel zwemmen, wielrennen, triatlon als andere sporten aan bod komen. Met het ondertekenen van deze overeenkomst stapt Gold mee in dit multimoveproject. We willen ook het beschikbare zwemwater maximaal benutten.”

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door voorzitters Martijn Balcaen (Gold) en Johan Vanwonterghem (NLT) met als getuigen de sportschepenen van Avelgem en Zwevegem, Lucie Kindts en Luc Vanassche.

Peter Emmanuel Vanluchene

Gold neemt de goede werking mee van het multimoveproject in de hoop later completere atleten te hebben, No Limit Team staat in voor de verdere algemene ontwikkeling van de sporters om die dan later te laten kiezen voor specialisatie.

Topzwemmer Emmanuel Vanluchene wordt peter van het project. Stefaan Depaepe, vroeger aan de slag bij triatlonfederatie, wordt clubmanager bij No Limit Team. Hij wil de club verder professioneel uitbouwen en de algemene werking kwalitatief versterken. “We mikken in de toekomst op 500 leden, van jong tot ouder. Momenteel zijn er wekelijks 82 trainingen, waarvoor 21 trainers instaan. Bij verdere groei zal de staf moeten uitbreiden naar 30 tot 35 gediplomeerde trainers. Ondertussen ontwikkelen we ook in de rand van het sportieve activiteiten zoals onlangs kinderopvang op zondagvoormiddag terwijl de ouders sporten.”

(RRZ – foto GJZ)