Zwaantjes Roller Club grijpt nationale titels in het skeeleren

© FRO
Redactie KW

Sandrine Tas en Indra Médard kronen zich tot Belgisch kampioen. Ook bij jeugd laat de club uit Zandvoorde zich opmerken.

Zaterdag hadden in Evergem de wedstrijden op de piste plaats, zondag werd er op de weg gereden in Tienen. Daar verlengde Sandrine Tas haar titel door zowel in het 300 meter tijdrijden, als de 1.000 meter sprint en 500 meter sprint op de piste als eerste te eindigen. Op de weg moet Tas alleen op de 500 meter sprint Nymphe Keuleers laten voorgaan. Op de afvallingskoers 5.000 meter zette Tas dit foutje recht en won ze in het eindklassement met een totaalscore van zes punten voor Keuleers. Alexandra Danneel uit Zandvoorde werd derde. Stien Vanhoutte kwam op de weg niet meer in actie.

Zwaantjes Roller Club grijpt nationale titels in het skeeleren
© FRO

Bij de mannen nam Indra Médard (ZRC) bij afwezigheid van Bart Swings de Belgische titel over van zijn clubgenoot Tim Sibiet. Medards tweede plaats op de 500 meter en derde op de afvalling waren zondag voldoende om in het eindklassement als eerste te eindigen voor Sibiet en Jason Suttels van de club uit Heverlee.

Bij de Jeugd Dames was het podium na de piste en de weg volledig voor ZRC met goud voor Fran Vanhoutte, voor Trui Lingier en Charlotte Van Laethem. Bij de Jeugd Heren eindigde Warre Van Damme (Brugse Skeeler Club) als tweede voor Niels Van Haaren (ZRC). Een ereplaats was er verder voor Sydney Van Haaren als tweede bij de cadetten meisjes en Marlies Vansteenkiste als derde bij de pupillen meisjes. De Zwaantjes haalden verder met Massimo Verleene (Miniemen Jongens) en Lotte Verburgh (Scholieren Meisjes) nog twee keer goud binnen bij de jeugd.

Op Pinkstermaandag wordt er in Zemst nog om de nationale marathontitels gereden.

In Nederland raakten overigens de namen bekend van de Belgen die daar van 1 tot en met 8 juli in Heerde, nabij Arnhem, aan de start verschijnen voor het WK. Bij de mannen zijn dat Bart Swings, Indra Médard, Mathias Vosté en Tim Sibiet. Bij de dames Sandrine Tas, Stien Vanhoutte, Anke Vos en Nymphe Keuleers, alsook Jason Suttels bij de junioren.

(ACR/foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier