Zwaantjes mikken op Europees goud in Nederland

De delegatie Zwaantjes die deel uit maken van het Belgische team op het EK. Vooraan v.l.n.r. Josephine Van den Saffele, Stien Vanhoutte, Thomas Vosté, Tim Sibiet, Sandrine Tas en Brecht De Smedt. Achteraan v.l.n.r. David Danneel, Indra Médard en Karel Meulders. © PR
Redactie KW

Na de openingsceremonie zaterdag in het Nederlandse Heerde is het een hele week menens om verscheidene Europese skeelermedailles.

Negen atleten van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde nemen van zondag 24 juli tot en met zaterdag 30 juli aan het EK in Heerde en Steenwijk (Nederland) deel. De seniores Sandrine Tas, Stien Vanhoutte, Karel Meulders en Tim Sibiet en de juniores A Indra Médard en Thomas Voste rijden op piste en weg. Alleen voor de marathon zijn ook de seniores David Danneel en Brecht De Smedt en junior A Josephine van de Saffele geselecteerd.

“Vorig jaar won ik zeven medailles maar geen enkele gouden. Deze zomer wil ik graag beter doen“, zet Sandrine Tas haar ambities in de verf. “Ik zal op het EK vooral focussen op de lange afstanden (puntenkoers, afvalling) en de 1.000 meter.”

Eerstejaarssenior Stien Vanhoutte hoopt vooral goede resultaten neer te zetten op de sprintafstanden. “Na een sterk voorjaar hoop ik toch ergens een plaatsje in de top vijf te behalen. Ik zou graag sterk presteren op de 300 m tijdrit en de 500 m, maar mijn focus ligt het meest op de 100 m op de weg.”

Tim Sibiet en Karel Meulders rijden vooral in dienst van kopman Bart Swings, zeker in de afvalling en puntenkoers. “Bart start elke wedstrijd als favoriet en dus is de druk zeker niet min”, weet Tim Sibiet. “Op de aflossing is een medaille met onze ploeg een must. Goud zit er zeker en vast in maar dan moet alles uiteraard een beetje meezitten.”

(PR – foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier