Zwaantjes bereiden zich in eigen huis voor op EK

Tot de nationale selectie voor de Europese kampioenschappen behoren heel veel Zwaantjes van Zandvoorde. Op de foto ontbreken enkel Bart Swings en Mathias Vosté. © PR
Redactie KW

Alle geselecteerden voor het EK inlineskating, dat van 17 tot 23 augustus plaatsvindt op de Mundialpiste in Zandvoorde, volgden samen een nationale training.

Op 17,18 en 19 augustus vinden de EK-wedstrijden op de piste plaats. Na een rustdag op 20 augustus volgen de wegkoersen op 21 en 22 augustus. Als afsluiter is er de marathon in het centrum van Oostende op donderdag 23 augustus. Het skeeleren kent echter eerst nog een andere grote wedstrijd, de 51ste editie van de Flanders Grand Prix op 10, 11 en 12 augustus.

Deze wedstrijden behoren tot de Europacupwedstrijden en zijn bovendien de finales van deze reeks wedstrijden. Zandvoorde kijkt uit naar prachtige koersen.

De nationale selectie bestaat uit Bart Swings, Indra Médard, Mathias Vosté en Tim Sibiet (seniores heren), Sandrine Tas, Anke Vos, Ellen Van de Catsye, Nymphe Keuleers, Stien Vanhoutte (seniores dames), Brecht Lippens en Jason Suttels (juniores heren), Noor Lingier (juniores dames), Jolan Brissinck, Niels Van Haaren, Robbe Beelen, Seppe Delye en Warre Van Damme (jeugd heren) en Charlotte Van Laethem, Fran Vanhoutte, Hanne Dejonghe en Trui Lingier (jeugd dames).

Kwinten Tas is bondscoach en ploegleider, Siemen Tas is ploegleider en verzorger en Frederik Adriaenssen is kinesist.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier