Zuid-West-Vlamingen scoren goed in duatlon en triatlon in Kortrijk

Ine Couckuyt zegevierde in Kortrijk. © Foto KDS
Christof Decraene

De veertiende editie van de Duatlon Triatlon Kortrijk werd opnieuw een voltreffer waarin overwegend Zuid-West-Vlamingen het hoge woord voerden.

In de duatlon over 6 km lopen, 40 km fietsen en opnieuw 3 km lopen toonde Tieltenaar Jan Petralia zich de beste. Hij finishte in 1u35’24” en was daarmee net iets meer dan vier minuten sneller dan Glen Laurens (1u39’26”). Thibaut De Smet was derde in 1u39’58”.

Bij de dames ging de overwinning in de duatlon naar de Oost-Vlaamse Lotte Claes. Zij finishte in 1u51’53”. Kim Nulens werd bijna vijf minuten later tweede (1u56’20), de Heulse Maaike Ryngaert werd knap derde in 2u00″05′.

Hannes Cool demonstreerde ook in Kortrijk de uitstekende vorm waarin hij verkeert.
Hannes Cool demonstreerde ook in Kortrijk de uitstekende vorm waarin hij verkeert.© Foto KDS

In de kwarttriatlon waren bij de heren de streeklopers baas. Menenaar Hannes Cool demonstreerde nogmaals zijn uitstekende vorm en won in 1u54’59’ en bleef zo nipt Lauwenaar Kasper Lagae (1u55’06”) voor. Tom Mets werd een minuut later derde (1u56’04”). Bij de dames mochten ook twee Zuid-West-Vlamingen op het podium: Ine Couckuyt won en Lies Vermont werd derde. Tussenin werd Marjolein Truyers tweede.