Zo kan het ook: dagje zònder technische pech voor Stoffel Vandoorne

19/04/17 om 19:07 - Bijgewerkt om 19:05

Stoffel Vandoorne nam woensdag het stuur van de McLaren over van testrijder Oliver Turvey voor de tweede testdag in Bahrein en bleef eindelijk eens gespaard van technische hindernissen.

Vandoorne legde tijdens de tweede en laatste testdag in Bahrein 82 ronden af en strandde op een vierde plaats met een rondje in 1:32.108. Dat is 2 tienden van een seconde sneller dan de chrono die hij neerzette tijdens de kwalificaties voor de Grand Prix van Bahrein (1:32.313).


Opsteker

De probleemloze testdag is een opsteker voor het team en de McLarenrijder, die een rampzalig raceweekend achter de rug hebben. Ook de eerste testdag gisteren ging niet over een nacht ijs: na 2 testrondjes ontdekte Honda een waterlek in het ERS (Energy Recovery System), waardoor de motor moest vervangen worden. Aan het einde van de dag legde testpiloot Oliver Turvey nog 15 ronden af met de McLaren.

Nieuwe onderdelen

Honda zegt enkele nieuwe onderdelen te hebben getest en kan, dankzij de geslaagde tweede testdag, terug naar huis met een hoop data om door te nemen.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!