Zo goed als Brugse boot roeit naar zilver op Coupe de la Jeunesse

Tibo Vivey, Sam Huys, Arthur Van Welden en Zeno Faes . © ACR
Redactie KW

Tibo Vivey, Sam Huys en Arthur Van Welden (Koninklijke Roeivereniging Brugge) zorgen samen met Gentenaar Zeno Faes voor een tweede plaats in hun ongestuurde vier.

De Coupe de la Jeunesse, het officieuze EK voor talentvolle junioren, had dit jaar plaats in het Willebroekse watersportcentrum Hazewinkel. Er namen dertien landen aan deel. Voor ons land roeide de JM4- zaterdag naar winst in de reeksen. In de A-finale lukte het echter niet voor het Belgische kwartet. Ze moesten de Britten (6:15’98”), de Zwitsers en ook de Tsjechen, zij het met een seconde, laten voorgaan. Het viertal had 6:20’16” nodig.

Tibo Vivey, Sam Huys, Arthur Van Welden en Zeno Faes deden het op zondag beter. Ze behaalden een zilveren medaille. Opnieuw was Groot-Brittannië sneller (6:11’06”). Ons land werd tweede op zes seconden, Portugal derde.

De Coupe de la Jeunesse werd gewonnen door Groot-Brittannië met 21 medailles. Ons land eindigde knap op de vierde plaats met vijf eenheden.

Voor de KR Brugge roeiden ook Manon De Clerck en Marthe Debruycker in de vier zonder. Zij werden zondag in de B-finale, samen met Maité Peters (ARV) en Dagmar Zenner (KRSG), tweede. Dat was een plaats beter dan de zaterdag. KRNS Oostende was vertegenwoordigd door Luca Colpaert en haar clubvriendin Sarah Svedberg, een Franse met Belgische roots. Zij behaalden zondag in de twee zonder stuurvrouw een zesde plaats in de A-finale. Zaterdag deed het Oostendse tweetal het iets beter en werd men vijfde.

(ACR – foto ACR)