Zilver voor Sandrine Tas op 10km puntenkoers

Bart Swings en Sandrine Tas pakten EK-zilver op de 10km puntenkoers/eliminatie. © FRO
Redactie KW

Sandrine Tas (ZRC) pakte goud op de 300 meter en startte ook met ambitie in de 10km puntenkoers.

De Italiaanse Francesca Lolobrigida en Maité Gambarte namen snel een grote voorsprong. Sandrine Tas kon nog wat punten sprokkelen in de slotronden. Lolobrigida controleerde de wedstrijd en won ook de eindspurt, goed voor 22 punten. Sandrine Tas pakte 15 punten en dat was goed voor zilver.

Bij de heren werd het een spannende race. De eerste punten gingen naar de Italiaan Niero, maar halfweg ontsnapte de Fransman Timothy Loubinaud en hij wist vlug 18 punten te sprokkelen. De Fransman werd bijgehaald op zeven ronden van het einde. Swings ging er nog alleen van door en kon zijn conto nog opdrijven tot 16. Loubinaud pakte het goud met 18 punten. Swings pakt zilver en de Italiaan Daniël Niero brons met 8 punten.

Jason Suttels (HEV) stond als enige Belgische deelnemer aan de start van de 5km puntenkoers. Hij stond goed zijn mannetje en van bij de start reed hij alert mee aan de kop van het peloton. Hij hield vol en verzamelde op het einde van de wedstrijd heel wat punten en verzekerde zo zijn eerste plek, meteen de tweede gouden medaille voor België op de eerste wedstrijddag.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier