Zes Zandvoordse Zwaantjes zoeken zeges op WK in China

De nationale selectie voor dit WK, van links naar rechts: Stien Vanhoutte (ZRC), Tibo Vanhove, Anke Vos, Indra Médard (ZRC), Nymphe Keuleers, Thomas Vosté (ZRC), Sandrine Tas (ZRC), Mathias Vosté, Tim Sibiet (ZRC) en Karel Meulders (ZRC). © PR
Redactie KW

Zes atleten van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde nemen vanaf zondag 11 september tot en met zondag 18 september in het Chinese Nanjing deel aan de wereldkampioenschappen skeeleren.

“Op dit WK hoop ik mijn resultaten van vorig jaar te bevestigen. Natuurlijk verdedig ik mijn titels op de 1.000 meter en de marathon. Daarnaast zet ik graag op de lange afstanden de stap naar de echte toppers”, zegt Sandrine Tas. Eerstejaarssenior Stien Vanhoutte hoopt op enkele afstanden een plaatsje in de top-12 te veroveren. “Mijn beste kansen hiervoor zijn de 300 m tijdrit en de 100 m op de weg.”

Tim Sibiet is voor de vierde keer op een WK in Azië (Haining, China 2009; Yeosu Korea 2011; Kaoshiung Taiwan 2015). “Mijn beste ervaring tot nu toe was uiteraard de gouden medaille op de 3.000 m aflossing op het WK op onze eigen piste in Oostende in 2013. Vorig jaar haalde ik tweemaal een achtste plaats. Daarom is mijn doel opnieuw een top 10-positie.” Zijn kamergenoot Karel Meulders debuteert op een WK en rijdt alle lange wedstrijden. Ook voor de juniores Indra Médard en Thomas Vosté is dit hun eerste WK. Beiden hopen op enkele mooie resultaten.

(PR – foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier