Zes Zandvoordse Zwaantjes naar WK in het Chinese Nanjing

De zes WK-Zwaantjes met van links naar rechts Stien Vanhoutte, Thomas Vosté, Indra Médard, Karel Meulders, Tim Sibiet en Sandrine Tas. © PR
Redactie KW

Stien Vanhoutte en Sandrine Tas (seniores dames), Karel Meulders en Tim Sibiet (seniores mannen), Indra Médard en Thomas Voste (juniores mannen) zijn de zes atleten van Zwaantjes RC Zandvoorde die vanaf zondag deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Nanjing, een stad met ruim zes miljoen inwoners in het oosten van China.

Van zondag 3 september tot en met dinsdag 5 september zijn er de pistewedstrijden. Van donderdag 7 september tot en met zaterdag 9 september hebben de wegraces plaats. De marathons zijn gepland op zondag 10 september. Dit WK kadert binnen de World Roller Games met WK’s van tien rollersporten zoals ook skateboarden, kunstrolschaatsen en rollerderby. Vierduizend atleten zijn er samen.

Nationaal kampioene Sandrine Tas, die al schitterde op de EK, de World Games en Flanders Grand Prix, is ‘s lands hoop op WK-medailles. Haar topresultaten op de World Games kunnen richtinggevend voor dit WK zijn. “Op de World Games kon ik tonen dat ik, als ik in topvorm ben, meedoe voor de titels op wereldniveau. De driedaagse heeft me geleerd dat die vorm er nog altijd is. Daarom verwacht ik ook hier mee te kunnen doen voor de medailles”, merkt Sandrine Tas op.

(PR – foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier