Zes keer West-Vlaams judogoud op BK jeugd bij de jongens

Redactie KW

Op de eerste dag van het BK judo bij de jeugd in Brugge was de West-Vlaamse inbreng geslaagd. De jongens behaalden maar liefst 20 medailles.

De organisatie ligt in handen van Judo-Club Brugge en de Vlaamse judofederatie. In een goedgevulde en sfeervolle Bloso sportzaal Julien Saelens in Assebroek begon het Belgisch kampioenschap bij de jeugd zeer goed voor de West-Vlamingen.

Arne Breemeersch vocht vrij knap naar het goud in de categorie -38 kg. De jonge judoka ruilde onlangs JC Poperinge voor een judoclub uit Kortemark. In die gewichtsklasse was het zilver voor Julian Roba (Ostend JC).

Aloïs Ingelbert in -42kg en Jonas Vandewalle in -55 kg, beiden JC Kawaishi Ingelmunster, bevestigden hun vorm en zorgden na de Vlaamse titel ook voor de Belgische titel. Hun clubgenoot Jarne Dyck behaald in -46 kg een zilveren medaille.

In diezelfde gewichtsklasse won Amiran Gizoyev uit Oostende, die nu uitkomt voor JC Koksijde, het goud. Senne Vancoille (JC Hooglede, +66 kg) was net als op de Vlaamse kampioenschappen de sterkste in zijn laatste kamp. In -60 kg was er ook een zilveren medaille voor Jarno Dewulf (JC Cobra Lendelede). Bij diezelfde U15 was er ook brons voor Vlaams kampioen Robbe Demets (Izegemse JC, -34 kg), Pim Vancraeynest (JC Brugge, -34 kg), Sven Coninckx (JC Olympia Brugge, -50 kg) en Ziedullo Rakhimov van de organiserende club, maar ook aangesloten bij JC Tori Torhout in +66 kg.

Driemaal goud naar Ingelmunster

In de namiddag was de medailleoogst iets minder voor onze provinciegenoten. Bij de U18 was er vier keer brons: Steven Schram in eigen stad (JS Marcel Degroote, -42 kg), Dylan De Crop (Sen No Sen Brugge, -55 kg), Philippe Speecke (JS Kortrijk, -73 kg) en Glenn Peeters (JC Chikara Kwai Houthulst, +90 kg).

Zes keer West-Vlaams judogoud op BK jeugd bij de jongens

We herkennen Pieter-Jan Valcke, Karim Maekelberg, Vladislav Lim en Jelle Hoste. (Foto ACR)

Bij de U21 was Jelle Hoste het sterkst in de finale -90 kg en zette zo de kers op de taart voor zijn club uit Ingelmunster. Hij behaalde zo het derde goud van de dag voor JC Kawaishi Ingelmunster. Karim Maekelberg (Sen No Sen) kon in zijn eigen Brugge zijn nationale titel niet verlengen, hij verloor de eindstrijd tegen zijn Antwerpse tegenstander in de categorie -66 kg en moest zich zo tevreden stellen met een tweede plaats. Ook Vladislav Lim (JK Hooglede, -55 kg) kon zijn titel niet verlengen, hij verloor nipt met een gouden score na ruim vier minuten. De laatste West-Vlaamse medaille van de dag was voor Pieter-Jan Valcke (JC Albert Plovier) in de hoogste gewichtsklasse +100 kg.

Zo kwam het totaal voor onze provincie op zes gouden, vijf zilveren en negen bronzen medailles. Zondag zijn de meisjes aan de beurt in Brugge.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier