Zelfs hond kan Stijn Fincioen niet van zege houden in Torhoutse Kermisloop

Concentratie bij de start met op de eerste rij de winnaar van de 10,8 km Stijn Fincioen (met het nummer 5015) en de 5,4 km Thomas Dekeyser (1591). © Foto JS
Johan Sabbe

Snikheet weer en liefst 321 deelnemers voor de Torhoutse Kermisloop van de Road Runners zaterdagnamiddag in Wijnendale. Bij de heren won Stijn Fincioen met sprekend gemak niettegenstaande de onverwachte confrontatie met een… hond. Bij de dames ging de zege net als vorig jaar naar Evy Pieters.

De zeventiende Torhoutse Kermisloop, pas voor de derde keer in Wijnendale te gast, was de elfde en meteen ook voorlaatste manche van het Running Center Criterium. De afstanden waren iets korter dan vorig jaar : 5,4 km voor de dames en juniores en 10,8 km (twee ronden) voor de anderen.

Hond in het kegelspel

Stijn Fincioen, recent vanuit Varsenare naar Aartrijke verhuisd, had na de eerste ronde al een geruststellende voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. Gelukkig maar, want in de tweede ronde kruiste een loslopende hond (in het kegelspel) zijn pad. Stijn nam het zekere voor het onzekere en passeerde het dier stapvoets. Anders zou hij nog een scherpere tijd hebben neergezet dan zijn chrono van 36’26”. Tweede werd Jimmy Bultinck (38’26”) en derde Misha Declerck (38’40”), beiden eveneens uit Aartrijke. Karel Moerman, de winnaar van vorig jaar, finishte als vierde (39’02”) en Frederick Colpaert (39’14”) als vijfde.

Opnieuw Evy Pieters

Op de 5,4 km won de talentrijke junior Thomas Dekeyser uit Koekelare in 19’01” vóór Jonas Van Maele (19’38”) en Axel Kerremans (21’38”). Bij de dames kende Evy Pieters geen problemen om haar zege van vorig jaar te verlengen. Toen woonde ze nog in Wijnendale, nu huist ze in Eernegem. Ze finishte in 20’57” vóór Charline Vanneste (21’06”) en Lies Deruddere (22’21”). Charline werd vorig jaar ook al tweede.

De organiserende Road Runners bestaan dit jaar een halve eeuw en vieren dat zilveren jubileum op vrijdag 28 augustus met om 18.30 uur een officiële ontvangst door het Torhoutse stadsbestuur.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier