Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende neemt deze week deel aan EK in Split

© PR
Redactie KW

Vanaf vandaag maandag neemt Emma Plasschaert deel aan het open Europees Kampioenschap in de Laser Radial-klasse voor de kust van het Kroatische Split. De afsluitende races vinden plaats op zaterdag 14 juni.

Bij de dames zijn 98 deelneemsters ingeschreven uit 27 Europese landen en 9 niet-Europese landen. Ieder land mag slechts een beperkt aantal deelnemers afvaardigen. Dat cijfer is gebaseerd op het totaal aantal competitiezeilsters per land. Zo mogen voor België enkel Evi Van Acker en Emma Plasschaert aantreden.

Wisselende omstandigheden

“De omstandigheden in Kroatië kunnen heel wisselend zijn”, weet Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende). “In normale dagen treedt er na de middag een zachte zeebries op, die echter heel onstabiel is. Maar op sommige dagen laat de wind het volledig afweten. In het voorjaar kan er soms nog een Borra-wind opduiken, een koude, heel krachtige wind die uit de bergen neerkomt. Ook de wedstrijdbaan ligt tussen de eilanden wat opnieuw zorgt voor zeer wisselende omstandigheden. Alle ogen zijn dan ook gericht op de Kroatische Tina Milhelic die naar alle waarschijnlijkheid een goede slag zal slaan.”

(PR)