Zeiler Wannes Van Laer kruipt twee plaatsjes hoger in Enoshima

© BELGA
Redactie KW

Het was zaterdag geen leuke dag op het water van de Olympische Spelen 2020 voor de Belgische deelnemers aan de Enoshima Olympic Week.

De tweede wedstrijddag van de Enoshima Olympic Week in het Japanse Enoshima is niet gunstig verlopen voor de Belgen. Ze dalen bijna allemaal in de tussenstand.

In de 49’er reeks stonden zaterdag vier reeksen op het programma. Het Oostends-Antwerpse duo Lefebvre-Pelsmaekers zakte van de eerste naar de zesde plaats. In de Laser Standard-klasse stonden drie reeksen op het programma. Wannes Van Laer klimt twee plaatsen: van de 25ste naar de 23ste stek. Ook in de drie Laser Radial-reeksen zeilden de Belgen minder goed dan op de eerste dag. Maité Carlier finishte op de 14de, 26ste en 23ste plaats waardoor ze in de tussenstand van de vierde naar de achtste plek daalt.

Emma Plasschaert glijdt van de vijfde naar de vijftiende plaats. In twee races strandde ze op een zevende en 32ste plaats. Ze moest de derde reeks verlaten omdat ze bij een nieuwe startprocedure te vroeg vertrok. Ze kreeg hierdoor een maximaal aantal strafpunten.

(PR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier