Zeges voor Veronique Coene en Tom Vanslambrouck in Dwars door Keiem

De Start van Dwars door Keiem met Tom Vanslambrouck (5033), Thomas Dekeyser (5645) en Bart Godderis (5757) aan de leiding. © foto FRO
Redactie KW

Dwars door Keiem, voor de 26ste keer de slotwedstrijd van Runningcenter Houtlandcriterium, kreeg 193 deelnemers aan de start.

Ondanks de drukkende warmte werd er hard gelopen. Van bij de start domineerden drie atleten de wedstrijd: Karel Moerman (Diksmuide), Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Thomas Dekeyser (Koekelare), die voordien al de 3,6km jogging had gewonnen. In de tweede ronde moest Dekeyser een gaatje laten, zodat de tandem Moerman-Vanslambrouck mocht strijden voor de zege. De twee bleven samen tot in de lange, laatste, rechte lijn. Vanslambrouck had nog het meest reserve in de benen. Hij won in 35’07”, amper vijf seconden sneller dan concurrent Moerman. Dekeyser behield zijn derde plaats, voor Steven Bloes, Bjorn Pollentier (zoon van Michel) en Johan Olivier. Tom Vanslambrouck is ook eindwinnaar van het criterium bij de heren seniores.

Bij de dames maakte veterane Veronique Coene (Beernem) er een doorgedreven training van. Ze had na één ronde al een grote voorsprong op Hilde Hindryckx (Roeselare). Sophie Tuttens (Meulebeke) kon in de laatste ronde nog de derde plaats afsnoepen van Nancy Haest (Torhout).

Veronique Coene is eindwinnares bij de Dames Vet A, Sabine Dejaeghere (Ardooie), die wegens rugblessure niet deelnam, wint bij de dames Vet B.

(FRO/foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier