Zeges voor Tim Van Daele en Liesbeth Vandevelde in Roeseltriatlon

Het podium bij de dames met v.l.n.r. : Whoopy Franssen, winnares Liesbeth Vandevelde en Lies Vermont. (Foto SM) © SM
Redactie KW

De derde editie van de 1/8ste triatlon in Roeselare was een groot succes.

Onder een stralende zon gingen om 11 uur de trio’s van start in de Poco Loco Roeseltriatlon voor hun 600 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Het publiek was massaal aanwezig aan de Zwaaikom in Roeselare om hun helden aan te moedigen. De zege ging uiteindelijk naar het team van Hein De Meyere, Kris Decaestecker en Dries Depoortere. De Roeselaarse loper begon met een kleine twee minuten achterstand aan het afsluitende nummer, maar bezorgde zijn team alsnog de zege met een halve minuut voorsprong op Tojeku. De derde plaats ging naar Avi Hup Hup.

Om 13 uur zouden de vrouwen van start gaan, maar een vrachtschip die plots door het zwemparcours voer, besliste daar anders over. Liesbeth Vandevelde liet het echter niet aan haar hart komen. De Rumbeekse haalde het na een lange strijd voor haar ploeggenote Whoopy Franssen uit Tielt en Lies Vermont uit Geluwe.

Het podium bij de heren met v.l.n.r. : schepen van sport José Debels, Vincent Van de Walle, winnaar Tim Van Daele, Kris Steyaert en Noël De Meyere. (Foto SM)
Het podium bij de heren met v.l.n.r. : schepen van sport José Debels, Vincent Van de Walle, winnaar Tim Van Daele, Kris Steyaert en Noël De Meyere. (Foto SM)© SM

De heren begonnen om 14.30 uur aan hun wedstrijd en ook daar was de spanning te snijden. Tim Van Daele uit Burcht en Kris Steyaert uit Tielt vonden elkaar in het fietsnummer en begonnen met voorsprong aan de afsluitende 5 km lopen. Vincent Van de Walle kwam als derde in de laatste wisselzone met meer dan een minuut achterstand nadat hij pech had gekend bij de eerste wissel na het zwemmen. De Roeselarenaar, die aan een sterke wedstrijd bezig was, vocht echter terug en strandde uiteindelijk op vier seconden van winnaar Tim Van Daele die de vorige edities telkens tweede was geworden. Kris Steyaert finishte als derde.

Met 369 deelnemers en drie prachtige wedstrijden mag het organiserende TriatlonTeam Roeselare tevreden terugblikken op deze Poco Loco Roeseltriatlon.

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 12 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier