Zeges voor Heidi Hertveldt en Misha Declerck in Strandloop Oostende

303 lopers stonden vrijdagavond aan de start in Oostende. © Foto FRO
Redactie KW

Voor de 13de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium kwamen 303 deelnemers opdagen.

De 13de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium was tevens de finale van het Loopcriterium van de Kust 2015.

Heidi Hertveldt klopt eindwinnares

De dames moesten twee ronden van drie kilometer lopen op de zeedijk en op het zachte zand tussen Mariakerke en de Kemmelbergstraat. Favoriete Heidi Hertveldt liep andermaal van start tot aankomst aan de leiding. De Oostendse veterane won vlot in 26’44”, meer dan één minuut sneller dan senior Lies Deruddere uit Wevelgem, die eindwinnares is van het Kustcriterium 2015. Derde was Sophie Tuttens (Meulebeke), vierde de jonge Emelie Butseraen (Oostduinkerke).

Misha Declerck klopt Davy Stieperaere in slotfase

Bij de heren was het uitkijken naar de felle strijd voor de zege. De lichtvoetige Davy Stieperaere nam het initiatief in de eerste ronde op het strand. Kevin Brysbaert (Westvleteren) als zijn concurrent in het kuscriterium, Misha Declerck (Aartrijke) en Jetro Vanhecke (Oostende) volgden in zijn spoor. Ook in de tweede ronde demarreerde Stieperaere. Declerck kon aanklampen, terwijl Vanhecke een kloof moest laten.

Brysbaert haakte af voor de zege en in de derde ronde vond Vanhecke zijn goede benen terug. Hij naderde op het leidersduo Stieperaere-Declerck. In een prangend gevecht voor de zege toonde Misha Declerck zich iets sneller dan Stieperaere, die net als zijn vriendin Lies Deruddere, eindwinnaar is van het Kustcriterium. Declerck liep de negen kilometer in 34’25”, negen seconden sneller dan Stieperaere, Vanheccke finishte op 16 seconden. De andere ereplaatsen waren voor Brysbaert, Didier Verstraete (Langemark) en Alain Geerts (Impe).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is ‘Rond De Nieuwe Koerswijk’ op woensdag 9 september.

(FRO)