Zeges voor Hannes Cool en Joke Coysman in tweede Swike Harelbeke

Hannes Cool won de Swike over de lange afstand. © Foto LLV
Christof Decraene

Beide triatleten wonnen de wedstrijd op de lange afstand in de tweede editie van de Swike, een wedstrijd die uitsluitend uit zwemmen en fietsen bestaat.

Ook de tweede editie van de Swike speelde zich uitsluitend op Harelbeekse grond af. Er werd gezwommen in het provinciaal domein De Gavers en het fietsparcours strekte zich uit van Harelbeke over Bavikhove tot Hulste en terug. Op de korte afstand (1,5 km zwemmen en 45 km fietsen) zegevierde Sam Govaert uit Jabbeke. Met 1u24’42” had hij bijna acht minuten bonus op Gino De Block, Pascal Crabeels werd derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sharon Van Leuven (Lille, 1u37’21”)) voor de Meense Jella Bisschop en Evelyn Daneels uit Oudenaarde.

Op de lange afstand over 2,5 km zwemmen en 80 km fietsen won Hannes Cool uit Geluwe. Hij finishte in 2u36’21” en had aan de meet 10 seconden voorsprong op Maxime Verstraete (Mourcourt) en 20 seconden op Sanne Swolfs (Knokke-Heist). Bij de vrouwen won net als vorig jaar Joke Coysman, de ex-Meense die nu in De Pinte woont. Zij had 2u53’54” nodig om het hele traject af te leggen. Stefanie Adam (Sint-Katelijne-Waver) werd tweede, Marieke Blomme (Mariakerke) eindigde als derde.

Er werd ook in teamverband gestreden en op de korte afstand ging de eindzege naar het duo Inez Swinnen-Michael Vannieuwenhuyze. De Harelbeekse schepen mocht zo juichen voor eigen volk.

Het team Michael Vannieuwenhuyze-Inez Swinnen won bij de duo's de wedstrijd over de korte afstand.
Het team Michael Vannieuwenhuyze-Inez Swinnen won bij de duo’s de wedstrijd over de korte afstand.© Foto LLV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier