Zeges voor Charline Vanneste en Micha Declerck op Permekeloop in Jabbeke

De top 7 bij de dames. Vlnr: Marlies Demeersseman, Veronique Coene, Charline Vanneste, Sabine Dejaeghere, Hilde Hindryckx, Josephine Rondelee en Carline Desseyn. © foto FRO
Redactie KW

De Permekeloop 2017 in Jabbeke, vijfde wedstrijd van het Runningcenter Criterium, kreeg woensdagavond 310 atleten aan de start voor de prestatieloop van 10km.

Favoriet Micha Declerck duldde geen tegenstand en hij won met groot verschil bij de heren. Bij de dames liep recordhoudster Charline Vanneste van start tot aankomst aan de leiding.

Aartrijkenaar Micha Declerck had na de eerste ronde van 2,5km al een 15-tal seconden voorsprong op de dichtste achtervolgers: Karel Moerman (Diksmuide), Tom Vanslambrouck (Zerkegem), Thomas Debevere (Brugge), Jurgen Boterberghe (Torhout) en Dominique Alleman (Langemark). In de tweede ronde bleef Declerck op kop draven met bijna een halve minuut voorsprong. Moerman en Vanslambrouck konden de schade beperken. De koploper verslapte niet en finishte in 32’07”, een dikke halve minuut sneller dan Tom Vanslambrouck. Karel Moerman klopte Dominique Alleman in de spurt voor de derde plaats. De andere ereplaatsen waren voor Daan Lernout en Jurgen Boterberge.

Geen record

Charline Vanneste (Meulebeke) liet van bij de start haar concurrenten in de steek. Ze kon meedrijven met enkele ‘hazen’ en probeerde haar eigen wedstrijdrecord (36’25”) te verbeteren. Ze liep heel de wedstrijd aan de leiding en finishte in 37’02”. Veronique Coene (Beernem) had, als tweede, meer dan een minuut achterstand. Sabine Dejaeghere (Ardooie) pakte de derde plaats, voor Nathalie Pluvier (Zerkegem).

De volgende wedstrijd van het Runningcenter Criterium is de Stratenloop van Zwevezele, op 2 juni. (7,3km dames; 9,8km heren – start om 19.30u.)

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier