Zeges voor Calcule D en Proplant in 22ste Walvissloepenrace KRNSO voor Bedrijven

Proplant ging met de zege bij de mannen aan de haal. © foto FRO

De 14 deelnemende ploegen aan de 22ste Walvissloepenrace voor Bedrijven, een organisatie van de Koninklijke Roei en Nautische Sport Oostende, hebben er andermaal een gezellige en vooral ook spannende namiddag van gemaakt.

Bij de dames ging de zege, voor de derde keer al, naar Boekhoudkantoor Calcule. Bij de heren hernieuwde Proplant Gistel zijn zege van 2015.

In een eerste fase roeiden alle ploegen twee wedstrijden, 200m met de zware walvissloepen, om hun beste tijd neer te zetten. Voor de finales werd een nieuwe ranking opgemaakt. Bij de dames ging de derde plaats naar de ploeg van Stad Oostende. De finale werd geroeid door Calcule D en Dentius D. De dames van Calcule, die goed getraind hadden, realiseerden de snelste tijd met 2’54″91 en mochten voor de derde keer op het hoogste schavotje staan.

Bij de heren won NV Lithobeton, de winnaar van 2016, de kleine finale tegen WTC East Enders. In de finale stonden de twee sterkste ploegen tegenover elkaar: Proplant Gistel en NV Verstraete. Het werd een nek-aan-nek race die uiteindelijk met een miniem verschil gewonnen werd door de Gistelse tuiniers: 1’55″98 tegen 1’56″60 voor de verliezers. Proplant Gistel kreeg de beker van Stad Oostende uit handen van burgemeester Vande Lanotte en de trofee Versluys van reder Willy Versluys. Na afloop van de wedstrijd stond er nog een gezellige barbecue op het programma.