Zege voor Tamara Vereecke en Jetro Vanhecke in Hermesloop in Oostende

Het podium bij de heren. © FRO

De 16de editie van de Hermesloop, de voorlaatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, kreeg 195 atleten aan de start.

Na de twee jeugdlopen met jonge Hermes-atleten in vedette, werden de lopers de weg opgestuurd voor de prestatieloop. De dames en heren 5 (+65) moesten 7,2 km lopen. Na de eerste ronde liep veterane Tamara Vereecke (Jabbeke) al met ruime voorsprong aan de leiding. Achter haar volgden Liesbeth Cappon (Torhout) en Nel Van Damme (Oostende). Vereecke won in 30’10” en had bij aankomst 29 seconden voorsprong op Liesbeth Cappon, de winnares van de Ostend Night Run 21km. Derde werd Nel Van Damme, voor Sophie Tuttens (Meulebeke) en Fabienne Strubbe (Oudenburg).

Het Jogging Team De Olifant organiseert op zaterdag 14 oktober de laatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, de Massa Jogging Meubels De Olifant.© FRO

Bij de heren kregen we een boeiende strijd voor het podium. Thomas Dekeyser (Koekelare) en Carl Degraeve (Oostende) konden anderhalve ronde in het spoor blijven van favoriet Jetro Vanhecke (Hermes Oostende). In de slotfase zette Vanhecke een tandje bij en hij won in 31’14”. Thomas Dekeyser werd tweede op 17 seconden, Carl Degraeve derde op 20 seconden. Triatleet Philippe Loosvelt (Wenduine) werd vierde, voor Alain Geerts (Impe).

De laatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Massa Jogging Meubels de Olifant op 14 oktober.