Zege voor Sophie Tavernier en Benny Fischer in Konterdamloop Oostende

De start van de 24ste Konterdamloop met vooraan Jetro Vanhecke, Stefaan Tanghe, Dirk Boonen, Jeroen Swinnen, Benny Fischer en rechts Sophie Tavernier en Amanda Flannery. © FRO
Redactie KW

Ondanks de concurrentie van Wales – België mocht het Sport & Feestcomité van de wijk Konterdam toch 203 deelnemers inschrijven voor de 24ste Konterdamloop.

De dames moesten twee ronden lopen en van bij de start nam Sophie Tavernier (Oudenburg) het initiatief. Alleen Amanda Flannery (Oostende) kon enkele kilometers volgen, maar in de tweede ronde liep Sophie Tavernier vlot naar haar vierde criteriumzege. Ze liep de 7 km in 28’37” en had daarmee bijna één minuut voorsprong op veterane Fabienne Strubbe (Oudenburg), die in de slotkilometer voorbij Flannery liep. Dirk Beeuwsaert (Heule) was de snelste in de categorie Veteranen +65, met 20 deelnemers.

Bij de heren 1-4, afstand 10,5 km, ging alle aandacht naar het duel Jetro Vanhecke – Benny Fischer. De twee Oostendenaars namen vlug afstand van de kopgroep en haspelden de eerste twee ronden samen af. In de derde ronde probeerden ze om beurt te demarreren en het was uiteindelijk Benny Fischer, die traint onder begeleiding van Stijn Fincioen, die een gaatje kon slaan om als eerste over de streep te lopen, na 34’53”. Vanhecke volgde op 20 seconden. Waal Vincent Moulin (Peruwelz), die eerder ook al de top 5 haalde in Oostende, finishte als derde, op bijna twee minuten. Criteriumleider Stefaan Tanghe (Beernem) werd vierde, voor Glenn Vermander (Dadizele) en Dirk Boone (Oostduinkerke). Na afloop van de wedstrijd genoten de deelnemers samen van de live uitzending van Wales – België, op groot scherm.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Schorreloop op 6 augustus.

(FRO – foto FRO)