Zege voor Lore Haeve en Benny Fischer in de 26ste Vuurtorenloop Oostende

Het podium bij de dames. (Foto FRO)
Redactie KW

Werkgroep Vuurtoren Oostende mocht vrijdagavond 225 inschrijvingen noteren voor de 26ste Vuurtorenloop, de achtste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. De dames moesten twee ronden of 7,6 km lopen, de heren drie ronden of 11,7 km. Bij de dames ging de zege naar Lore Haeve (Oostende), bij de heren naar Oostendenaar Benny Fischer.

Senior Lore Haeve en veterane Tamara Vereecke (Jabbeke) maakten er een spannend duel van bij de dames. Haeve kon in de eerste ronde een 50-tal meter voorsprong nemen. In de tweede ronde werd ze bijgebeend door Tamara Vereecke. Pas in de slotkilometer kon Haeve het verschil maken. Ze won in 39’44”, acht seconden sneller dan Tamara Vereecke. Sabrina Samaey uit De Haan won, op bijna één minuut, de spurt voor de derde plaats, voor Sophie Tuttens (Meulebeke) en Fabienne Strubbe (Oudenburg).

Uitblinkers bij de heren: Benny Fischer (1) - Jeroen Swinnen (2) - Johan Olivier (7) - Alain Geerts (3). (Foto FRO)
Uitblinkers bij de heren: Benny Fischer (1) – Jeroen Swinnen (2) – Johan Olivier (7) – Alain Geerts (3). (Foto FRO)

Bij de heren liep direct een kopgroepje aan de leiding met veteraan Alain Geerts (Impe), Jeroen Swinnen (Bredene), Frederik Declercq (Bredene) en favoriet Benny Fischer (Oostende). Geerts en Declercq moesten in de tweede ronde de rol lossen. Bij het begin van de derde ronde demarreerde Fischer weg van Swinnen. Fischer liep vlot naar de zege. Hij finishte in 39’26″en had bij aankomst 46 seconden voorsprong op Swinnen. Veteraan Geerts pakte de derde plaats, op meer dan één minuut. Frederik Declercq, de leider in de tussenstand van het Oostends Loopcriterium, werd vierde, voor Yordi Vanhee (Oostende) en Frederik Ameloot (Oostende).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Konterdamloop op vrijdag 30 juni: afstand 7 km of 10,5 km. Er is ook een jeugdloop van 800 m. (FRO)