Zege voor Liesbeth Cappon en Wouter Decock op Konterdamloop in Oostende

Het podium bij de dames. © Foto FRO
Redactie KW

Op vrijdagavond stonden 256 atleten aan de start van de 25ste Konterdamloop, de 9de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. De dames en heren 5 (+60) moesten twee ronden lopen of 7 km, de heren 1-4 liepen drie ronden of 10,5km.

Bij de dames ontbraken favorieten Tamara Vereecke, Sophie Tavernier en Lies Deruddere op het appel en daarvan profiteerde veterane Liesbeth Cappon (Torhout) om zelf de forcing te voeren. Na één ronde had ze al een ruime voorsprong op concurrenten Sophie Tuttens (Meulebeke) en Fabienne Strubbe (Oudenburg). Liesbeth Cappon liep de 7km in 28’30” en had bij aankomst 50 seconden voorsprong op Sophie Tuttens. Derde werd Fabienne Strubbe op meer dan een minuut. Oostendenaar Marc Deweert was de snelste bij de heren 5.

Top 4 bij de heren: Sam De Block, winnaar Wouter Decock, Frederik Declercq, Bjorn Pollentier.
Top 4 bij de heren: Sam De Block, winnaar Wouter Decock, Frederik Declercq, Bjorn Pollentier.© Foto FRO

Bij de heren 1-4 zorgde de Brugse ultraloper Wouter Decock voor de verrassing. In de eerste ronde liep hij weg van een kopgroepje met Frederik Ameloot (Oostende), Frederik Declercq (Bredene), Gunther Laenens (Bredene), Yordi Vanhee (Oostende), Bjorn Pollentier (Veurne) en Sam De Block (Stekene). Na 3,5 km had Decock al ruim honderd meter voorsprong op Laenens en De Block. In de tweede ronde nam Decock nog meer voorsprong. Uiteindelijk liep hij de 10,5 km in 35’53. Declercq spurtte op meer dan een minuut naar de tweede plaats en verstevigt zo zijn voorsprong in de individuele tussenstand van het Loopcriterium. Nieuwkomer Sam De Block versloeg Bjorn Pollentier voor de vierde plaats. De andere ereplaatsen waren voor Yordi Vanhee, Gunther Laenens en Frederik Ameloot.

De volgende OLC-wedstrijd is de Schorreloop (7km en 10,5 km) op 5 augustus (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier