Zege voor Lies Deruddere en Thomas Wallisch in Hazegrasloop Oostende

De start van de Hazegrasloop werd gegeven door burgemeester Johan Vande Lanottte en schepen Bart Plasschaert.
Redactie KW

De wijkwerking Hazegras Oostende organiseerde zaterdag, in het kader van de Driedaagse van Het Hazegras, de derde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. Er waren 231 deelnemers.

De dames moesten twee ronden lopen, goed voor 7 km. Lies Deruddere (Wevelgem), nam van bij de start het initiatief en liep na de eerste ronde al met ruime voorsprong aan de leiding. Achter haar volgde een groepje met Tamara Vereecke, Sophie Tavernier, Liesbeth Cappon en Amanda Flannery en Fabienne Strubbe. Deruddere leverde een sterke prestatie en won in 25’12”, meer dan een minuut sneller dan Tamara Vereecke (Jabbeke). De derde podiumplaats was voor Sophie Tavernier (Oudenburg). De overwinning bij de Heren 5 (+60), die ook 7km liepen, was voor Marc Deweert (Oostende), voor Willy Lefevere (Oostende) en Luc Verschelde (Waregem).

Verrassende winnaar bij de heren

Bij de heren (1-4), drie ronden, samen 10,5km, kregen we een verrassende winnaar. De 22-jarige Luikenaar, Thomas Wallisch, met verlof in Oostende, voerde de forcing in de eerste ronde, Hermes-atleet Jetro Vanhecke, probeerde de kloof te dichten, maar bleef hangen op een kleine honderd meter. Uiteindelijk won Wallisch in 31’50”, precies elf seconden sneller dan Vanhecke. Davy Stieperaere (Wevelgem), vijfvoudig eindwinnaar van het criterium, finishte als derde, op meer dan een minuut. Frederik Declercq (Bredene), Frederik Ameloot (Oostende) en Arno Lambrecht spurtten voor de vierde plaats.

Top 7 bij de dames: Fabienne Strubbe, Tamara Vereecke, Liesbeth Cappon, Amanda Flannery, Sophie Tavernier, Martine Jacqueloot, winnares Lies Deruddere.
Top 7 bij de dames: Fabienne Strubbe, Tamara Vereecke, Liesbeth Cappon, Amanda Flannery, Sophie Tavernier, Martine Jacqueloot, winnares Lies Deruddere.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Noordzeeloop, op zaterdag 22 april, start en aankomst Duin&Zee, afstand 7,5 of 10,5km.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier