Zege voor Lies Deruddere en Davy Stieperaere in Kiwi Run Oostende

Davy Stieperaere en Lies Deruddere. © Foto FRO
Redactie KW

Ondanks de concurrentie van de 10 km van Gistel stonden in Oostende toch 180 atleten aan de start voor de zesde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

De dames moesten 7 km lopen. Lies Deruddere, zesvoudig eindwinnares van OLC-dames seniores, voerde van bij de start de forcing. Halfweg had ze al een halve minuut voorsprong op haar concurrenten. De Wevelgemse hardloopster won uiteindelijk in 26’14” en had daarmee meer dan een minuut voorsprong op Sophie Tavernier (Oudenburg). Veteranen Sophie Tuttens uit Meulebeke werd derde voor Liesbeth Cappon uit Torhout. Marc Deweert (Oostende) finishte als eerste bij de +60 (7km), voor Willy Lefevere (Oostende) en Luc Verschelde (Waregem).

De heren (1-4) moesten drie ronden lopen. Favoriet Davy Stieperaere (Wevelgem) had geen tegenstand en liep na de eerste ronde al met een ruime voorsprong aan de leiding. Hij liep de 10,5 km in 33’30”. Achter hem werd fel gestreden voor de ereplaatsen. Kevin Brysbaert (Westvleteren), Alain Geerts (Impe) en Frederik Ameloot leken op weg naar een podiumplaats, maar in de derde ronde zorgde Bredenaar Frederik Declercq, oud-voetballer van Union Zandvoorde, voor de verrassing. Hij haalde het drietal in en ging erop en erover naar de tweede plaats. Hij finishte op minder dan een minuut van winnaar Stieperaere. Kevin Brysbaert spurtte naar de derde plaats, voor Geerts en Ameloot.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars door Ter Zee op vrijdag 19 mei, start om 19.30 uur met afstanden 7 en 10,5 km. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier