Zege voor Kristien Mox en Jetro Vanhecke op Schorreloop

07/08/16 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:05

Zaterdag stonden 252 atleten aan de start voor de Schorreloop, de elfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2016. De zege ging naar Kristien Mox bij de dames en naar Jetro Vanhecke bij de heren.

Zege voor Kristien Mox en Jetro Vanhecke op Schorreloop

De Schorreloop maakt deel uit van het Oostends Loopcriterium. © FRO

Bij de dames leek het er lang naar uit te zien dat Lies Deruddere (Wevelgem), de zesvoudige eindwinnares van het Oostends Loopcriterium, dames seniores, op weg was naar de zege. In de tweede ronde verzwakte ze echter en ze werd bijgehaald en voorbijgelopen door de 36-jarige Kristien Mox, afkomstig uit Anderlecht en lid van AC Dilbeek. Mox won in 27'38", meer dan een halve minuut sneller dan Deruddere. Sophie Tavernier (Oudenburg), pakte de derde plaats, voor Lore Haeve (Oostende) en Liesbeth Capon (Torhout). Oostendenaar Willy Lefevere was de snelste van de 22 65-plussers, die ook 7 km liepen.

Het podium bij de dames.

Het podium bij de dames. © FRO

Bij de heren domineerden de Hermes-boys, Jetro Vanhecke (Oostende) en Kristof Van Rooy (Vorselaar) de wedstrijd. Van Rooy voerde de forcing in de eerste ronde. Jetro Vanhecke, Vincent Moulin (Peruwelz) en Davy Stieperaere (Wevelgem) volgden op honderd meter. In de tweede ronde liep Vanhecke het gaatje toe, met Moulin in zijn spoor. Stieperaere moest afhaken met krampen in de dij. In de derde ronde zette Vanhecke een tandje bij en hij liep vlot naar de zege. Hij won in 35'03". Tweede werd de Waal Moulin, op 25 seconden, derde Van Rooy op 32 seconden. De andere ereplaatsen waren voor Dirk Boone (Oostduinkerke), Stijn Lycke (Brugge) en Bart Sanders (Eernegem).

Het podium bij de heren.

Het podium bij de heren. © FRO

De volgende wedstrijd van het Oostendsc Loopcriterium is Dwars door Mariakerke, op vrijdag 12 augustus, met start en aankomst aan het nieuwe KVO-stadion, de Versluys Arena!

(FRO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!