Zege voor Jolien Vandemoortele en Louis Naeyaert in Veloopzwem De Haan

Het podium bij de heren met Louis Naeyaert, Luka Bosmans, Antonio Hernaert, Sanne Swolfs en Wouter Simons. © FRO
Redactie KW

De wind was zaterdag de grote spelbreker tijdens de 35ste Veloopzwem in De Haan. Na de individuele zwemproef van 500 m in het zwembad van Wenduine werden de 240 individuele deelnemers en de tien trio’s de weg opgestuurd voor de fietsproef van 27,6 km en de loopproef van 8,6 km.

In de fietsproef was de winnaar van vorig jaar, Louis Naeyaert, de eerste vluchter, samen met ploegmaat Antonio Hernaert en drie andere renners. De vijf vluchters werden bijgebeend door een groep van veertien. Met Bredenaar Hans Van Den Buverie als uitblinker ontstond een nieuwe kopgroep van vijf. De andere medevluchters werden er uit ‘gewaaierd’. Bij de overgang naar het lopen was Lukas Bosmans iets sneller uit- en aangekleed dan favoriet Naeyaert, maar de Bruggeling voerde onmiddellijk de forcing en hij liep elke kilometer iets verder weg van zijn tegenstanders: Lukas Bosmans, Antonio Hernaert en Sanne Swolfs, die eerst moest lossen.

Uiteindelijk won Naeyaert vlot in een totaaltijd van 1.16.40. Daarmee deed hij 57 seconden beter dan Lukas Bosmans, die Hernaert versloeg voor de tweede plaats. Vierde werd Swolfs, vijfde Wouter Simons.

Bij de dames ging de zege naar belofte Jolien Vandemoortele uit Heule, die een totaaltijd van 1.31.11 liet neerzetten. Veterane Inge Roelandt uit Bredene deed er iets meer dan een minuut langer over. Derde werd Liesbeth Wouters. Bij de trio’s ging de zege naar een team van de Zwemschool De Haan met Maarten Debruyne, Koen Maes en Jonas Debruyne.

(FRO – foto FRO)