Zege voor Inge Roelandt en Tim Van Hamme in kwarttriatlon Oostende-Bredene

Redactie KW

De kwarttriatlon van Oostende-Bredene kreeg 210 deelnemers aan de start en tien tri-teams. Onder grote belangstelling doken de atleten in de Spuikom voor 1 km zwemmen. Daarna volgden 40 km fietsen en 11,2 km lopen.

Vilvoordenaar Tim Van Hamme klaarde de klus in 1.56.12 en had bij aankomst 42 seconden voorsprong op zijn voornaamste concurrent, Ramses Van Hoofstat uit Hemiksem. Bij de dames ging de zege, voor de tweede keer op rij, naar de Bredense triatlete Inge Roelandt.

Na het zwemmen voerden Tim Van Hamme en Niels Vandenbroele de forcing en op het einde van de eerste ronde fietsen reed een kopgroep van negen aan de leiding. Het was vlug duidelijk dat de beslissende vlucht vertrokken was. Bij de dames kwam Inge Roelandt als eerste uit het water en in het fietsen vergrootte ze stelselmatig haar voorsprong.

Bij de start van de loopproef ging Tim Van Hamme er als een pijl vandoor. Alleen Van Hoofstat kon hem volgen. Ze gingen zij aan zij de slotronde in. Pas in het zicht van de aankomst kon Tim Van Hamme een gaatje slaan en zijn concurrent achterlaten. Beide atleten finishten bijzonder fris. De derde plaats ging naar Pannenaar Arne De Vliegher na een sterke loopprestatie. Tom Bruggeman (Bavikhove) werd mooi vierde en ook Oostendenaar Benjamin Verlet heeft zijn mooie vijfde plaats te danken aan zijn loopkwaliteiten.

Winnares Inge Roelandt werkte de drie proeven af in 2.01.07. De Oostendse debutante Charlotte Mensaert had precies twaalf minuten achterstand. Louise Renema (Antwerpen) en de Bredense veterane, Daniëlle Deley, stonden mee op het podium. Winnaar bij de tri-triatlon werd het Bredense team: Timothy Christiaen, Max Gosseries en Thijs Nieuwenhuyse.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier