Zege voor Heidi Hertveldt en Stephen Soetaert in de Schorreloop

Redactie KW

Er kwamen 281 deelnemers aan de start van de zevende editie van de Schorreloop in Oostende.

De zevende Schorreloop, tiende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, met start en aankomst aan de Mister V Arena, kreeg 281 deelnemers aan de start. De dames moesten twee ronden afleggen, goed voor zeven kilometer. Favoriete Heidi Hertveldt, tweevoudig individueel eindwinnares van het Loopcriterium, liet er geen gras over groeien. Na één ronde had de Oostendse veterane al een straat voorsprong op concurrente Lies Deruddere, de eerste senior. Hertveldt liep de zeven kilometer in 25’50” en had daarmee meer dan twee minuten voorsprong op Deruddere. Derde werd Kristien Nox uit Anderlecht.

Bij de heren verwachtte iedereen een logische zege van favoriet Davy Stieperaere. De naar Wevelgem uitgeweken Bruggeling liep na één ronde ruim aan de leiding en leek op weg naar de overwinning, In de tweede ronde werd hij echter bijgebeend door Otegemnaar Stephen Soetaert. Halfweg de derde ronde zette Soetaert nog een tandje bij zodat hij won in 35’02” en had bij aankomst 20 seconden voorsprong op Stieperaere. Oostendenaar Carl Degraeve, lid van Hermes en winnaar van de zes mijl van Wenduine, pakte de derde plaats, voor Jetro Vanhecke (Hermes Oostende) en Glenn Valentin (Ieper). Dirk Beeuwsaert (Heule), Belgisch recordhouder op de drie en vijf kilometer (+70) was weer de sterkste in categorie, Heren 5.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars Door Mariakerke op vrijdag 8 augustus, afstand 10,5 voor alle deelnemers. Start (19.30 uur) en aankomst bevinden zich in de Van Tyghemlaan, achterkant Albertparkstadion.

(FRO-foto’s FRO)