Zege voor Heidi Hertveldt en Misha Declerck op Konterdamloop

Foto bij de start van de Konterdamloop met v.l.n.r.: Jeroen Vitse, winnares Heidi Hertveldt, Jetro Vanhecke (2 de ), Kevin Gadeyne, winnaar Misha Declerck en Gunther Laenens. © FRO
Redactie KW

Het Sport&Feestcomité van de Konterdam mocht 270 inschrijvingen noteren voor de 23ste Konterdamloop, 9de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. Favoriete Heidi Hertveldt won zoals verwacht bij de dames. Bij de heren boekte Misha Declerck zijn derde criteriumzege op rij.

Bij de dames (7km) liep Heidi Hertveldt (Oostende) van start tot aankomst aan de leiding en won in 26’1. Veldloopster Myriam Juveyns uit Aarschot, met vakantie aan de kust, pakte de tweede plaats, op 2’40”. Derde werd veterane Fabienne Strubbe (Oudenburg).

Bij de heren (10,5km) voerden Hermes-boys Jetro Vanhecke en Kristof van Rooy van bij de start de forcing. Favoriet Misha Declerck (Aartrijke) volgde gemakkelijk en op het einde van de tweede ronde, stak de CNH-kwaliteitscontroleur een tandje bij. Vanhecke kon nog even aanklampen maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats. Declerck won in 35’04”, 36 seconden sneller dan Vanhecke. Van Rooy stelde zijn derde plaats veilig op 1’36”. Yannick De Buf (Oostende) en Johan Olivier (leider individueel klassement van het OLC) maakten de top 5 volledig.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Schorreloop (7 of 10,5 km) op 1 augustus.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier