Zege voor Heidi Hertveldt en Jetro Vanhecke in Oostends Loopcriterium

De start van Dwars door Ter Zee. (Foto FRO)
Redactie KW

De tweede editie van Dwars door Ter Zee, de achtste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, kreeg 291 deelnemers aan de start. Alle deelnemers moesten drie ronden lopen, goed voor 9,6km.

Van bij de start voerde Jetro Vanhecke (Oostende) de forcing. In zijn spoor volgden Davy Stieperaere (Wevelgem) en Henk Vandermeersch. Alain Geerts (Impe), Kevin Brysbaert (West-Vleteren) en Stefaan Tanghe (Beernem) moesten halfweg de eerste ronde afhaken en passeerden na de eerste ronde met honderd meter achterstand. In de tweede ronde versnelden Vanhecke, vorig jaar eindwinnaar van het OLC 2015, en Vandermeersch, begin mei winnaar van de Daiselrun, om beurt, zodat Stieperaere, vijf keer eindwinnaar OLC Heren 1, een gaatje moest laten.

In de slotronde kon Hermesser Vanhecke van het bochtig parcours gebruik maken om in het zicht van de aankomst een ultieme demarrage te plaatsen. Hij finishte in 27’41”, negen seconden sneller dan Vandermeersch. Stieperaere hield lang stand en moest maar 31 seconden toegeven op de winnaar. Brysbaert pakte de vierde plaats, voor Alain Geerts, Stefaan Tanghe en Johan Olivier (Koekelare), in 2014 individueel eindwinnaar OLC en nu weer de grootste concurrent van leider Tanghe.

Bij de dames waren Heidi Hertveldt (Hermes) en Lies Deruddere (Wevelgem) weer van de partij. De Oostendse kleuterjuf kende andermaal geen tegenstand. Ze liep de wedstrijd, zonder forceren, in 32’38”, en finishte als 31ste tussen de heren. Lies Deruddere, zes keer eindwinnaar OLC dames seniores, én Sophie Tavernier, winnares van de Sint-Jansloop en de Keignaertloop, streden voor de tweede plaats. Pas in de derde ronde kon Deruddere het verschil maken en tweede eindigen, op bijna twee minuten van Hertveldt. Tavernier had 21 seconden achterstand op Deruddere.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Vuurtorenloop op 10 juni.

(FRO)