Zege voor Heidi Hertveldt en Davy Stieperaere in Noordzeeloop

We zien Lies Deruddere (3 de ), winnares Heidi Hertveldt, Hilde Vanlaere uit Oostende (6 de ) en Trui Depondt (2 de ). (Foto FRO)
Redactie KW

Er kwamen 312 deelnemers aan de start van de Noordzeeloop in Oostende.

De Noordzeeloop was de derde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, de Noordzeeloop, een organisatie van Ostend Motor Sport. De dames moesten twee ronden lopen, goed voor 7 kilometer. Favoriete Heidi Hertveldt uit Oostende, tweevoudig individueel eindwinnares van het loopcriterium, liep van meet af aan de leiding. In de tweede ronde vergrootte ze haar voorsprong op concurrente Trui Depondt, eveneens uit Oostende. Veterane Hertveldt won in 26’29” en had bij aankomst 18 seconden voorsprong op Depondt. Lies Deruddere uit Wevelgem, eerste senior, finishte als derde.

Onemanshow

Bij de heren voerde Davy Stieperaere uit Wevelgem weer een onemanshow op. Na de eerste ronde had hij al honderd meter voorsprong op Oostendenaar Jetro Vanhecke en Bredenaar Jeroen Swinnen. In de tweede ronde zette Stieperaere nog een tandje bij. Hij liep de 10,5 km in 35’52”. Vanhecke werd tweede op 35 seconden, Swinnen derde op 1’22”. Andere ereplaatsen waren voor Kennth Vanduyfhuys uit Oostende en Benny Fischer uit Bredene.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Hazegrasloop op 19 april.

(FRO)