Zege voor Heidi en Davy op Jogging Meubels De Olifant in Oostende

Het podium bij de mannen. © fro
Redactie KW

Zaterdagnamiddag is het Oostends Loopcriterium 2015 afgesloten met de 28ste Jogging Meubels De Olifant.

De organisatoren van Jogging Team De Olifant mochten niet minder dan 341 deelnemers inschrijven voor hun wedstrijd over 10 km. Heidi Hertveldt won bij de dames en pakt haar 4de individuele eindzege in het criterium. Bij de heren won Davy Stieperaere (Wevelgem) , die voor de individuele eindzege nipt geklopt wordt door Misha Declerck (Aartrijke).

Dames én heren moesten 10 km afleggen. Van bij de start voerde Davy Stieperaere de forcing, samen met junior Jonas Vanmaele en Tom Vanslambrouck (beiden uit Zerkegem). Declerck volgde in hun spoor met Jetro Vanhecke (Oostende) en Alain Geerts (Impe.).

Na drie kilometer ging Stieperaere alleen door en Declerck kon hem bijbenen. Stieperaere was heel sterk en in de tweede ronde kon hij een kloof slaan met Declerck. Stieperaere liep uiteindelijk de 10 km in 33’13” en had bij aankomst 36 seconden voorsprong op Declerck, die eindwinnaar wordt van OL 2015, en van de categorie heren seniores.

De derde plaats was voor Jonas Vanmaele, die iets meer dan een minuut achterstand had op de winnaar. Vierde werd Jetro Vanhecke (Oostende), vijfde Tom Vanslambrouck en zesde Alain Geerts (Impe).

Geen maat op Heidi Hertveldt

De toppers onder de dames.
De toppers onder de dames.© fro

Bij de dames stond er andermaal geen maat op Heidi Hertveldt. Ze liep als 27ste over de streep in 38’46”. En wordt voor de vierde keer algemeen eindwinnares van het OL. Tweede werd Lies Deruddere, die voor de zesde keer eindwinnares wordt bij de dames seniores. Derde werd Charlotte Mensaert (Oostende) die voor de eerste keer deelnam aan een loopwedstrijd.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier