Zege voor Emely Butseraen en Jan Wera in Tien Mijl van Wenduine

Redactie KW

De regen voor aanvang van de loopwedstrijden in Wenduine was de grote spelbreker. Heel wat nummers werden niet afgehaald, maar toch mochten de organisatoren, de sportdienst van De Haan-Wenduine, iets meer dan 1.000 inschrijvingen noteren. De Tien Mijl was de vierde wedstrijd van het Kustcriterium 2017.

Op de 10 km ging de zege naar Oostendenaar Benny Fischer. Hij klokte af na 37’11” en had een halve minuut voorsprong op Hermes-atleet Carl Degraeve. Derde werd de Brugse triatleet Klaas Taecke. Bij de dames won Els Raes voor Lies Mangelinckx.

Jan Wera, de pisteloper uit Herent (5-10km) boekte zijn derde zege op de Tien Mijl. Jan is lid van Daring Leuven en is in volle voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Halfweg liep hij al aan de leiding. Problemen door het ontbreken van een seingever, zorgden even voor verwarring, maar achtervolgers Davy Stieperaere (Wevelgem) en Dominique Alleman (Langemark) speelden het spel eerlijk en lieten Wera voorgaan. Hij won in 56’50”, een half minuutje sneller dan Stieperaere en Alleman. De andere ereplaatsen waren voor Kristof Declerck (Brugge), Stijn De Blander (Ninove), Filip Van Cauwenberghe (Brugge) en Timo Van Belleghem (Assebroek) en Kevin Brysbaert (Westvleteren).

Ook bij de dames waren er problemen met de bewegwijzering. Emely Butseraen liep halfweg met een halve minuut voorsprong aan de leiding, maar Peggy Claerbout finishte als eerste. Na rijp overleg werd de zege wel degelijk toegekend aan Emely Butseraen, de eindwinnares van 2016. Marlies Demeersseman (Beernem) is tweede en Lies Deruddere (Wevelgem) derde. Peggy Claerbout kreeg de vierde plaats toegewezen.

De volgende wedstrijd van het Kustcriterium 2017 is op 9 augustus, de Beach Run van De Panne (8km).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier