Zege voor Charlene Vanneste en Stijn Fincioen

Charlene Vanneste en Stijn Fincioen. © FRO
Redactie KW

Ambiance, goed weer en veel volk in de omgeving van de Jabbeekse sporthal, waar de Permekeloop werd georganiseerd door AV Jabbeke.

Een honderdtal kinderen nam deel aan de twee jeugdlopen, Voor de jogging stonden 98 atleten aan de start. De zege bij de dames was voor Brugse Josefien Rondelez, bij de heren voor Maartyen Ghyssen uit Ruddervoorde. Bij aanvang van prestatieloop, met 290 deelnemers, was de vraag wie de favorieten Charlene Vanneste en Stijn Fincioen zou kunnen volgen. Het antwoord was vlug duidelijk: niemand.

Na een ronde (2,5 km) liep Charlene Vanneste (Meulebeke) al met ruime voorsprong aan de leiding voor Hilde Hendrickx (Roeselare) en Sabine Dejaeghere (Ardooie). Vanneste, die wegens ziekte moest forfait geven in de 10 km van Gistel, moest zich niet forceren om haar voorsprong ronde na ronde aan te dikken. Ze liep uiteindelijk de 10 km in 37′ 58″, meer dan anderhalve minuut sneller dan Hilde Hendryckx en Sabine Dejaeghere, die tot op de streep knokten voor de tweede plaats.

Bij de heren vertrok Stijn Fincioen, die voor eigen volk liep, als een sneltrein. Na de eerste ronde had hij een halve minuut voorsprong op Karel Moerman (Diksmuide) en Misha Declerck (Aartrijke). Het kwartet Jurgen Boterberge (Torhout), Steven Brucke (Diksmuide), Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Klaas Taecke (Snellegem) volgde al iets verder. Fincioen draafde rustig door, maar door de stevige wind kwam hij na 10 km niet in de buurt van zijn eigen wedstrijdrecord (30’57”). Hij pakte zijn achtste zege in Jabbeke en liep de wedstrijd deze keer in 31’45”. Hij had daarmee 54 seconden voor op Karel Moerman. Misha Declerck behield zijn derde stek, op 1’05”. Triatleet Taecke pakte in de spurt de vierde plaats voor Tom Vanslambrouck. Jurgen Boterberge, Dominique Alleman, Didier Verstraete en Alain Geerts maakten de top tien volledig.

De volgende wedstrijd van het Running Center Loopcriterium is op vrijdag 5 juni in Zwevezele.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier