Zege voor Annelies Demuynck en Davy Stieperaere

Het podium bij de dames. © FRO
Redactie KW

Dankzij het uitstekende weer en de aanwezigheid van veel toeristen mochten de organisatoren van Dwars door Mariakerke, de 12de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, liefst 336 deelnemers inschrijven. Kwantiteit en kwaliteit waren aanwezig en er werd geknokt voor de podiumplaaatsen.

De dames moesten 7 km afleggen en het waren Annelies Demuynck (Bredene) en Heidi Hertveldt (Oostende) die onmiddellijk de forcing voerden. Hertveldt had nog wat last van een recente voetverzwikking en in de tweede ronde moest ze afhaken. Demuynck, 32 jaar jong en mama van een flinke dochter, werd vorige week nog tweede in de Ten Miles van Wenduine, hield er een stevig tempo op na en finishte in 25’12”, driekwart minuut sneller dan Hertveldt, meervoudig eindwinnares van het criterium. De derde plaats was voor Lies Deruddere, de vierde voor Fabienne Strubbe, die de laatste hectometers een schoen verloor maar toch doorliep tot de finish.

Bij de heren liepen favoriet Davy Stieperaere, Bruggeling Stijn Vynck en Hermes-atleet Kristof Van Rooy direct aan de leiding. Misha Declerck en de Hermessers Carl Degraeve en Jetro Vanhecke konden het verschroeiende tempo niet volgen. Vynck demarreerde in de tweede ronde, Stieperaere kon aanklampen, Van Rooy moest afhaken. In de derde ronde verzwakte Vynck en Stieperaere maakte er gretig gebruik; van om een kleine kloof te slaan. De atleet uit Wevelgem, aangesloten bij AC Beverhout, hield vol tot aan de streep, Hij finishte in 32’51”, 25 seconden sneller dan Kristof Van Rooy, die Vynck klopte voor de tweede plaats. De andere ereplaatsen waren voor Jetro Vanhecke (Oostende), Misha Declerck (Torhout) en Carl Degraeve (Oostende).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Strandloop op vrijdag 28 augustus.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier