Zege voor Anne-Marie Danneels en Jan Wera op Ten Miles van Wenduine

30/07/16 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

De sportdienst van De Haan-Wenduine mocht voor de Ten Miles van Wenduine meer dan 1.000 inschrijvingen noteren.

Zege voor Anne-Marie Danneels en Jan Wera op Ten Miles van Wenduine

De start van de Ten Miles. © FRO

De jeugd nam massaal deel aan de twee jeugdwedstrijden op de zeedijk en er waren zoveel deelnemers voor de 6km, de 6 mijl en de 10 mijl dat er te weinig borstnummers waren om alles in goede banen te leiden.

Winnaars van de 6km jogging werden Lies Manghelinx (Londerzeel) en Stijn Vanvlieten (Hamme). De 6 mijl werd gedomineerd door de tandem Arno Lambrecht (Kuurne) en Serge De Blauwe (Torhout). Tot de laatste kilometer liepen ze samen aan de leiding. Bij het naderen van de zeedijk in Wenduine kon Lambrecht een tandje bijsteken en een kleine kloof slaan. Hij won in 38'41" en had bij aankomst 50m voorsprong op De Blauwe. Gunther D'Hondt (Ronse) mocht mee op het podium als derde. Bij de dames toonde de jonge Hanne De Vet (Wuustwezel) zich de sterkste. Ze liep de wedstrijd in 44'31" en had een 100-tal meter voorsprong op de Brugse Isabelle Daenekyndt. Derde werd Marlies Demeersseman uit Beernem.

De 10 mijl bracht geen verrassing, want de winnaars van vorig jaar, Anne-Marie Danneels en Jan Wera, stonden weer op het hoogste schavotje. De 54-jarige Danneels (Knokke-Heist) liet zich meedrijven in een sterk groepje van mannelijke atleten en liep na 1.06.38 als 29ste over de streep. Ze won met bijna één minuut voorsprong op Gwendolyn De Deyne (Aalter). Derde werd triatlete Joke Coysman (De Pinte).

Jan Wera, de atleet uit Herent en lid van Daring Leuven, liep enkele kilometers in het gezelschap van Frederik Colpaert (Handzame), maar ging dan solo door naar zijn tweede zege op rij. Hij won in 57'30", één minuut sneller dan Colpaert. Derde werd ex-ultraloper Pieter Vermeersch, geboren en getogen in De Haan maar al jaren uitgeweken naar Londen. De ereplaatsen waren voor Thomas Bernaert (Diksmuide), Guy De Blander (Ninove) en Kevin Brysbaert (West-Vleteren).

(FRO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!