Zege in Oostendse Sint-Jansloop voor Sophie Tavernier en Stefaan Tanghe

Redactie KW

De jaarlijkse Sint-Jansloop, de vijfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2016, kreeg 223 deelnemers aan de start.

Bij de dames gaven favorieten Heidi Hertveldt en Lies Deruddere forfait en daarvan maakte veterane Sophie Tavernier gretig gebruik om de wedstrijd op haar naam te schrijven. Ze liep de 7 km in 27’48″en won vlot voor Liesbeth Cappon (Torhout), die veterane Fabienne Strubbe (Oudenburg) in de spurt voor de tweede plaats.versloeg.

Bij de heren ontbraken favorieten Jetro Vanhecke (Oostende) en Davy Stieperaere (Wevelgem) op het appel zodat een pak atleten zich geroepen voelden om voor de zege te knokken. Na de eerste ronde liep een kopgroep van tien aan de leiding, met onder meer: Thybo Demeester (Beernem), Alain Geerts (Impe), Dirk Boone (Oostduinkerke), Bart Sanders (Eernegem), Kurt Verrbrugghe (Eernegem), Carlos Coysman (Wevelgem), Stefaan Paridaens (Ophasselt), Vincent Moulin (Peruwelz), Glenn Vermander (Dadizele) en Stefan Tanghe (Beernem), de leider in de tussenstand van het OLC. Halfweg de tweede ronde zette Stefaan Tanghe een tandje bij en het werd een echte aflossingskoers. Tanghe moest in de derde ronde nog even het gezelschap dulden van Moulin en Vermander, maar ging dan voluit voor de overwinning. In de eindspurt liet hij Moulin twaalf seconden achter zich. Vermander klokte af op 23 seconden. De andere ereplaatsen waren voor Thybo Demeester, Alain Geerts en Dirk Boone. De volgende wedstrijd van het OLC is de Keignaertloop op vrijdag 6 mei, afstanden 6 of 9 km.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier