Zege in Oostendse marathon voor Mieke Dupont en Nico Serroen

Redactie KW

De vierde editie van de Marathon van Oostende werd gelopen onder een stralende zon.

De organisatoren mochten 250 kinderen inschrijven voor de Kids Run en voor de8km, 21 km en 42 km liep het aantal deelnemers op tot 1585. De start werd gegeven op de zeedijk, de aankomst lag in de Koninklijke Prinsenlaan, waar heel wat supporters klaar stonden om de winnaars met applaus te onthalen. De 8 km werd gewonnen bij de dames door veterane Hilde Hinderickx (Ichtegem), voor Emilie Butseraen (Koekelare) en Christel Beirens (Oostende) Bij de heren hernieuwde Oostende Carl Degraeve zijn zege van vorig jaar. Hij won voor Kristof Van Rooy (Antwerpen) en Rodolfe Pontoizeau (Veldegem)

Op de 21 km kregen we opnieuw een demonstratie van Zerkegemnaar Dieter Brouckaert. Hij won in 1u10′ en had bij aankomst twee minuten voor op Ward Vanderkeelen (Gooik) en Vincent Nardozza. Bij de dames won Bianca Serroen, voor Annelies Demunck (Bredene) en de winnares van vorig jaar, Heidi Hertveldt (Oostende).


Op de marathon was er nauwelijks concurrentie voor titelverdediger Nico Serroen. Hij liep de marathon van start tot aankomst aan de leiding in 2u34′ . Tweede was Jeroen Debaveye (Wevelgem), derde Bart Dewispelaere (Diksmuide). Bij de dames won Belgisch kampioene ultraloop Mieke Dupont. Ze finishte in 3u04′ voor Fauve Vandendorpe (Knokke) en Heidi Janssens (Eernegem).

Zege in Oostendse marathon voor Mieke Dupont en Nico Serroen


(FRO – foto’s FRO)