Yves Ngabu ziet door blessure kamp om Belgische titel door de neus geboord

Redactie KW

Geen Yves Ngabu op de paasmeeting in Zwevezele, de voetballende bokser heeft een polsblessure opgelopen. Zijn kamp op zaterdag 4 april tegen Ryad Merhi, waar heel boksend België naar uitkeek, kan niet doorgaan. Eerder haakte ook Delfine Persoon ook al af voor de meeting, omdat ze drie weken later haar wereldtitel verdedigt tegen Nicole Boss in Zwitserland.

Yves Ngabu won op The Fight Night in de Gentse Ghelamco Arena van Gabriel Lecrosnier met een technische ko in de vierde ronde. De Roeselarenaar zet zo zijn opmars verder, maar hij kwam niet ongeschonden uit de strijd. Een polsblessure zorgt ervoor dat hij niet tijdig fit zal geraken voor de meeting in Zwevezele. De verwachte kamp om de Belgische titel bij de cruisergewichten tegen Ryad Merhi komt er dus niet.

Dubbel jammer omdat een Delfine Persoon ook al niet kan boksen voor eigen publiek, haar wereldtitelkamp in het achterhoofd.Niettemin zal er met Slimani, Boussaidi en Steen boksspektakel verzekerd zijn. Ook ‘Big Joe’ Djeko kampt in Zwevezele.

(WVS)

Yves Ngabu ziet door blessure kamp om Belgische titel door de neus geboord
© BELGA

Yves Ngabu moet tot eigen spijt afhaken.
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier