Yves Ngabu pakt Europese titel bij halfzwaargewichten

Ook na achttien profkampen blijft de stevige Ngabu ongeslagen. © DV
Redactie KW

Zondagavond heeft de Roeselaarse profbokser Yves Ngabu de Europese titel bij de halfzwaargewichten weten te veroveren. In zijn thuishaven versloeg hij de Hongaar Tamas Ladi na een technische knock-out in ronde vier. Ngabu blijft ook na achttien profkampen ongeslagen.

Straffer nog is dat hij dertien kampen als prof vroegtijdig ervan won door ko. “Ik ben blij dat deze zenuwslopende periode achter de rug is. De kamp had immers al zeven weken eerder moeten doorgaan. Nu begint mijn vakantie echt maar eerst zal ik nog goed genieten van deze kamp tegen de Hongaar”, vertelde Ngabu meteen na de kamp.

“In de eerste drie ronden heb ik serieus druk gezet om te testen hoe de tegenstander hierop zou reageren. Voortdurend had ik dus overwicht, alleen moest ik oppassen voor zijn gevaarlijke rechtse. Uiteindelijk heb ik die op één keer na goed kunnen ontwijken waardoor ik schadeloos uit deze kamp kom”, zegt hij. “Wat de toekomst brengt? Voorlopig is dit nog onduidelijk maar stemmen gaan op om op 11 november in Zwevezele mijn Europese titel te verdedigen.”

Yves Ngabu en zijn vrienden genieten met volle teugen van de Europese titel.
Yves Ngabu en zijn vrienden genieten met volle teugen van de Europese titel.© DV

Belgische titel voor Grigoryan

Er was niet alleen een Europese titel voor Boxing club Houtland want de 30 jarige Razmik Grigoryan behaalde ook een Belgische titel bij de supervlieggewichten. Tegen de tot dan nog ongeslagen Georgiër Jaba Memishishi won hij op punten.

Verder was er ook een knappe overwinning voor Samuel Kadje, Sebastiaan Steen en Hedi Slimani. Laatstgenoemde daagt trouwens op 11 november de regerende Fransesco Pontella uit voor de Europese titel bij de lichtgewichten, dit ook in Zwevezele.

Enige schaduwzijde aan deze topmeeting was het verlies van Denis Rosescu met technisch ko al in de openingsronde en dit tegen Levan Lukhutashvili die ongeslagen blijft in de gewichtsklasse tot 81 kilogram. Volgens manager Filiep Tampere had alles te maken met gebrek aan ervaring. “Eens de ontgoocheling verwerkt zal hij evenwel sterker worden dan ooit.”

(SBR- Foto Dries Verhelst)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier