Yves Ngabu bokst nu op 4 juni voor de Europese titel

Yves Ngabu zal pas op 4 juni in actie komen. © a-Bart
Redactie KW

Yves Ngabu bokst op zondag 4 juni en niet op paaszondag 16 april voor de Europese EU-titel bij de halfzwaargewichten tegen de Luikenaar Geoffey Battello in de Expohallen in Roeselare.

De manager van Geoffrey Battello liet Yves Ngabu’s manager Filiep Tampere vorige week weten dat hij niet kon boksen voor de Europese EU-titel op paaszondag in de Roeselaarse Expohallen… wegens een wonde aan de arm. “Al hoorden we van een andere bron dat hij een longontsteking had opgelopen“, zegt Filiep. “Als ik de meeting zes weken zou uitstellen, zou Battello wel kunnen boksen. Ik was echter al zover gevorderd met de organisatie van de meeting dat ik eraan dacht een andere tegenstander te zoeken. Meer bepaald de Italiaan Gioacobbe Fragomen, tweede op de Europese ranking. Uiteindelijk besliste ik de meeting uit te stellen tot zondag 4 juni en de kamp toch tegen Battello te laten plaatsgrijpen.”

Extra werk

Uiteraard brengt dat heel wat extra werk mee voor de tandem Filiep Tampere en Delfine Persoon van Boxing Team Houtland.. “De sponsors moesten akkoord gaan met die nieuwe datum, we moesten nieuwe contracten maken, we moeten nog kijken welke elitekampen we nog op de affiche kunnen zetten…. Delfine en ik waren het voorbije weekend drie dagen bezig met al die paperassen. Er waren ook al heel wat kaarten verkocht voor paaszondag. Wie al een kaart kocht, mag die houden voor de meeting van 4 juni. Wie een kaart kocht maar niet kan komen op die nieuwe datum, krijgt zijn kaart terugbetaald. Hopelijk haakt Battello nu niet meer af.”

Tickets voor de meeting van 4 juni zijn te koop op volgende adressen: Café YinYang Gits, Café De Boksneuze Lichtervelde, Voetbalkantine sporthal. Zwevezele, Degroote Trucks & Trailers Zwevezele, Harley Davidson West-Flanders Roeselare en Media Markt Roeselare.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier