Yves Ngabu bokst in eigen huis voor de Europese titel

25/01/17 om 16:17 - Bijgewerkt om 19:21

Boxing Team Houtland won op woensdag 25 januari in Rome de beursbieding voor de organisatie van de Europese titelkamp bij de cruisergewichten tussen Roeselarenaar Yves Ngabu en de Luikenaar Geoffrey Battello.

Yves Ngabu bokst in eigen huis voor de Europese titel

© BELGA

Waar en wanneer de kamp zal plaatsgrijpen is nog niet beslist.

"Boxing Team Houtland mag het Europees kampioenschap EBU bij de cruiserweights organiseren", aldus Filiep Tampere. "Dat werd woensdag beslist. We hebben nu 75 dagen tijd om de kamp te organiseren. Waar en wanneer die zal plaatsgrijpen weten we nog niet. Daarvoor moeten we eerst rond de tafel gaan zitten met een aantal partijen. Ikzelf zou graag paaszondag, 16 april, voorstellen. Roeselare is kandidaat, tenminste als er dan die dag nog een locatie vrij is."

Delen

Voor hem zou het dan een échte thuismatch zijn

"Yves Ngabu is immers Roeselarenaar en voor hem zou het dan een échte thuismatch zijn. Maar het zou ook kunnen dat we het in de sporthal van Zwevezele organiseren als het in Roeselare niet kan. Nu moeten we eerst de organisatie financieel zien rond te krijgen."

Geoffrey Battello heeft er al 32 kampen op zitten, waarvan hij er 27 won (22 met knock-out). Yves heeft bokste en won 17 kampen, waarvan 12 met knock-out.

(IB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!