Ypres Rally staat volgend seizoen opnieuw op Britse rallykalender

Kevin Abbring won dit jaar de Ypres Rally. © VDB
Redactie KW

De Ypres Rally zal volgend jaar opnieuw deel uitmaken van het Britse rallykampioenschap. Dat hebben de inrichters van Prestone MSA British Rally Championship woensdag bekend gemaakt. Vorig jaar was het de eerste keer dat het Britse rallykampioenschap Ieper aandeed.

De afgelopen Ypres Rally maakte dit jaar voor het eerst in decennia geen deel meer uit van het Europese rallykampioenschap. Maar met de komst van het Britse kampioenschap werd dat goed gecompenseerd. Het Britse kampioenschap staat hoog aangeschreven en is een van de hardste competities van het moment. Zo won de Welshman Elfyn Evans vorig jaar het kampioenschap en maakt hij nu furore in het wereldkampioenschap bij het team van M-Sport.

2017 werd door de organisatoren opgevat als een test, maar de rally van Ieper kreeg een goed rapport mee en dus zal de rally volgend jaar opnieuw deel uitmaken van het kampioenschap. Ieper wordt de derde van zes manches op de Britse rallykalender. De Ypres Rally wordt volgend jaar verreden op 29 en 30 juni en zal uiteraard ook terug deel uitmaken van het Belgische rallykampioenschap.